26.07.2024, 07:30

"Хочу к своим": В Україні запустили проєкт для обміну зрадників і колаборантів на полонених українців

проект "Хочу к своим" / Фото: ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України, Служба безпеки України та Секретаріат уповноваженого з прав людини презентували спільний державний проєкт – "Хочу к своим", який сприятиме поверненню українців з російського полону. 

Українські спецслужби запустили проєкт "Хочу к своим", який дозволить обмінювати полонених українців на колаборантів. Про це повідомила пресслужба ГУР, передає Час Пік.

Представник ГУР МО України Андрій Юсов під час презентації розповів, що першою і головною метою проєкту є оприлюднення інформації про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що співпрацювали або допомагали російським окупаційним силам у війні проти України.

"Зазначена інформація буде публікуватися на сайті проєкту, де завдяки опції "згода на обмін", засуджені колаборанти зможуть дати згоду бути обміняними на українців, які перебувають у російській неволі.

Завдяки проєкту громадяни також дізнаються про можливість припинити вимушену співпрацю з ворогом та про те, як повідомити правоохоронців про ворожих агентів в своєму оточенні, щоб запобігти їхнім подальшим злочинам", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ГУР, для ефективного досягнення поставлених цілей на сайті проєкту "]]>Хочу к своим]]>" публікуватиметься інформація про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що погодилися на обмін до РФ.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України закликає всіх небайдужих громадян України активно долучатися до співпраці з проєктом.

проект "Хочу к своим" / Фото: ГУР

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк