31.07.2024, 10:18

Масована нічна атака: українські воїни збили 89 "шахедів", запущених окупантами

Массированная ночная атака БПЛА

У ніч проти 31 липня російська окупаційна армія атакувала ударними безпілотниками всю територію України. Це одна з наймасовіших атак "шахедами". Основний напрямок удару – Київсщина. Українська ППО вистояла та відбила масовану атаку ворожих безпілотників.

Як зазначив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук, це одна з наймасовіших атак ударних БПЛА "Shahed-131/136". Таку ж кількість "шахедів" ворог застосовував новорічної ночі 1 січня 2024 року, передає Час Пік.

У ніч проти 31 липня ворог атакував Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 та 89 ударними БПЛА типу "Shahed". З 89 ударних безпілотників, виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито всі 89. Також збита керована авіаційна ракета Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину.

Як зазначили у ПС ЗСУ, основний напрямок удару – Київська область. У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що цієї ночі окупанти здійснили одну з наймасовіших атак України ударними дронами. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні, вона стала для столиці наймасовішою за 2024 рік за кількістю застосованих БПЛА.

"Повітряна тривога тривала понад 7 годин. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків.

Силами та засобами ППО в повітряному просторі Києва та на підступах було знищено понад три десятки безпілотників!

За даними оперативного зведення на цю хвилину - у Києві без постраждалих та руйнувань. Данні попередні, інформація уточнюється", - ]]>повідомив ]]>вранці 31 липня начальник КМВА Сергій Попко.

Массированная ночная атака

Массированная ночная атака на Украину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк