11.08.2024, 11:20

Українські десантники показали на відео, як за допомогою дрона беруть у полон окупантів

Військовослужбовці 95-ї бригади Десантно-штурмових військ України спільно зі співробітниками військової контррозвідки СБУ успішно провели операцію із полону російського військовослужбовця на лінії бойового зіткнення.

Про це повідомляє командування Десантно-штурмових військ ЗСУ у ТГ-каналі, передає Час Пік.

Ключовим елементом операції стало використання дрона DJI Mavic 3 Enterprise Series із функцією трансляції звуку. За допомогою безпілотника українські військові передавали інформацію про можливість здачі в полон, гарантуючи збереження життя та гуманне звернення.

Один із російських військовослужбовців, отримавши цю інформацію, вирішив здатися українським силам. Весь процес був зафіксований на відео з дрона.

"Це демонструє ефективність наших агітаційних заходів та готовність деяких російських військових припинити участь у бойових діях, якщо їм надається така можливість", - зазначається у повідомленні ДШВ ЗСУ.

Ця операція наголошує на важливості психологічних та інформаційних методів ведення сучасних бойових дій, а також показує готовність української сторони до гуманного поводження з військовополоненими відповідно до міжнародних норм.

Читайте також: Росіяни виводять частину важкого озброєння з Луганської області - соцмережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: