20.08.2024, 18:32

Російський військовий підірвав штаб з офіцерами батальйону "Шторм Z" і перейшов на бік України: деталі операції "Очерет"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
єпдвалпао

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про успішну спецоперацію під кодовою назвою "Очерет", яка стала потужним ударом по російських окупаційних силах.

Про це повідомило Головне управління розвідки МО України у ]]>Telegram ]]>у вівторок, 20 серпня, передає Час Пік.

У ході операції російський військовослужбовець, що служив пілотом FPV-дронів, підірвав штаб офіцерів батальйону "Шторм Z" та перейшов на бік України.

Операція "Очерет" була проведена в рамках спільної ініціативи проєкту "Хочу жить" та Легіону "Свобода Росії". Ключову роль у цій операції зіграв російський військовослужбовець з позивним "Сільвер". Його рішення діяти проти власного командування було зумовлено постійними воєнними злочинами, що мали місце у його підрозділі, зокрема позасудові страти, побиття та здирництво.

За інформацією, наданою "Сільвером", взимку 2024 року він встановив контакт з представниками Легіону "Свобода Росії". Протягом цього часу він надавав українським силам важливі розвідувальні дані, включаючи інформацію про розташування, чисельність та плани російських військових на певній ділянці фронту.

Кульмінацією його співпраці стала атака на штаб батальйону "Шторм Z". У момент атаки у підвалі будівлі перебувало близько 15 російських офіцерів. За словами "Сільвера", вони вирішили скористатися трубою, яка проходила прямо над ліжком командира батальйону і виходила на вулицю біля під'їзду. Через цю трубу було вкинуто гранату, яка вибухнула поблизу офіцерів, спричинивши значні втрати.

Після успішного виконання завдання "Сільвер" здійснив заплановану втечу за заздалегідь продуманим маршрутом і перейшов на територію, підконтрольну Україні. Наразі він приєднався до Легіону "Свобода Росії" і продовжує свою боротьбу проти режиму Володимира Путіна.

Головне управління розвідки України закликає російських військових скористатися державною програмою "Хочу Жить", яка пропонує можливість добровільно здатися в полон. Ця ініціатива, створена під егідою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, дає шанс уникнути участі у воєнних злочинах і розпочати нове життя без насильства.

Читайте також:

ЗСУ знищили підземний командний пункт росіян у Курській області: опубліковано відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: