21.08.2024, 21:26

В Україні за серпень стрімко зросла захворюваність на COVID-19

ковид 19

За останні три місяці в Україні спостерігається зростання кількості випадків зараження новим штамом коронавірусу FLiRT. У першій половині серпня заразилося понад 26 тисяч людей.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає Час Пік.

"У червні на COVID-19 захворіло 2300 українців, у липні, коли почали реєструвати появу штаму - майже 11,5 тисячі. За першу половину серпня вже зафіксували понад 26 тисяч хворих", - розповів Кузін.

Він назвав появу нового штаму COVID-19 очікуваним. Водночас вона викликала більш ранній приріст, ніж очікувалося. Характерною особливістю FLiRT є швидке поширення, що викликає хвилеподібну захворюваність

"Натомість перебіг цього захворювання класичний для всього підвиду "Омікрон". Воно передбачає досить легку течію у людей, які мають повний курс вакцинації", - зазначив головний санітарний лікар.

Найбільші ризики тяжкого перебігу вірусної хвороби мають українці віком від 60 років і ті, хто має супутні неінфекційні захворювання. За інформацією Кузіна, в Україні штам FLiRT не характеризується підвищеним рівнем госпіталізації. Наразі кількість пацієнтів, які потрапляють до лікарень, коливається від 2 до 2,5 тис.

Читайте також: Україну накриє дощовий фронт: де чекатиме грози та зниження температури

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк