24.08.2024, 18:14

В ГУР підтвердили атаку на великий склад з боєприпасами у Воронезькій області РФ

Марина Гончар | Всі новини автора
апдвплв

24 серпня, у День Незалежності України, Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України підтвердило успішне знищення великого складу з боєприпасами у місті Острогозьк Воронезької області Росії. Цей удар став вагомим досягненням українських сил у боротьбі проти агресії з боку Російської Федерації.

У повідомленні, опублікованому в ]]>Telegram]]>, ГУР повідомило, що воїни військової розвідки здійснили прицільний вогневий удар по польовому складу боєприпасів, розташованому неподалік Острогозька, передає Час Пік.

Цей склад належав угрупованню військ "Захід" Збройних сил РФ, що активно бере участь у бойових діях проти України.

На ураженому об'єкті зберігали значну кількість боєприпасів: артилерійські та танкові снаряди, набої для стрілецької зброї, а також ракети класу "земля – повітря". Загальний обсяг боєприпасів на складі перевищував 5 тисяч тонн, що робить цей удар особливо значущим для українських сил, які прагнуть ослабити військовий потенціал ворога.

На території складу триває детонація боєприпасів, що створює значний гуркіт, який можна почути далеко за межами місця події. Представники ГУР з оптимізмом зазначають, що "святковий гуркіт" триває, додаючи: "Продовжуємо боротьбу! З Днем Незалежності України, громадяни".

Ця успішна операція є черговим підтвердженням здатності українських сил завдавати ударів по стратегічно важливих об'єктах ворога, тим самим послаблюючи його військову міць. Удар по складу боєприпасів у Воронезькій області став символічним подарунком на День Незалежності України, підкреслюючи рішучість українців у їхній боротьбі за свободу та суверенітет.

Нагадаємо, що губернатор Воронезької області РФ Олександр Гусєв заявив, що область атакували безпілотники. За його словами, "силами ППО та засобами РЕБ знищено та придушено декілька БПЛА", але "внаслідок падіння фрагментів почалася пожежа, що викликала детонацію вибухонебезпечних об'єктів".

Читайте також:

Дуда і Зеленський обмінялися жартами про російську армію: президент Польщі пропонує захист для солдатів, що втікають

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк