24.08.2024, 17:18

Дуда і Зеленський обмінялися жартами про російську армію: президент Польщі пропонує захист для солдатів, що втікають

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 24 серпня Анджей Дуда відвідав Київ для участі в урочистостях з нагоди 33-х роковин Незалежності України. У ході пресконференції президенти України та Польщі Володимир Зеленський та Анджей Дуда, а також прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте обговорили актуальні питання міжнародної політики та безпеки.

У своєму виступі Дуда зробив іронічну пропозицію, яка привернула увагу журналістів та глядачів.

Під час конференції Дуда згадав про власний досвід, коли Польща виходила із радянської зони впливу та стикалася з присутністю радянських військ на своїй території. Польський президент нагадав про гасла, які звучали на демонстраціях того часу, таких як "Поради, додому". Він зазначив, що українці теж мають своє гасло, яке стосується російського військового корабля, але це не стосується його заяви про російських солдатів.

"Якщо російські війська почнуть залишати Україну, я першим візьму телефон і зателефоную Володимиру Зеленському, щоб він не атакував їх на шляху до будинку. Я можу обіцяти це російським солдатам", - заявив Дуда.

На це Зеленський відповів з іронією: "А якщо буде зайнято?" У відповідь на жарт Дуда наголосив, що постарається додзвонитися, незважаючи ні на що.

Польський президент зазначив, що поки Росія продовжує військові дії проти України, слід враховувати, що "той, хто мечем воює, від меча і гине". Ця заява наголосила на стійкості Польщі та її підтримці України в поточному конфлікті.

Читайте також: Герої повертаються: 115 українських полонених сьогодні повернулися в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк