24.08.2024, 15:04

Герої повертаються: 115 українських полонених сьогодні повернулися в Україні

Віктор Білий | Всі новини автора

У День Незалежності України президент Володимир Зеленський повідомив про значне досягнення у рамках обміну полоненими. Сьогодні, 24 серпня, вдалося повернути додому 115 українських військових, які перебували у ворожому полоні.

За словами Зеленського, серед звільнених – воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил та Державної прикордонної служби, передає Час Пік.

Ці військовослужбовці, включаючи тих, хто потрапив у полон у перші місяці повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році, повертаються додому після тривалого та важкого перебування у неволі.

Серед звільнених - дев'ять незаконно засуджених захисників, військові моряки, три прикордонники та 82 захисники Маріуполя, у тому числі півсотні героїв, які захищали "Азовсталь". Також додому повертаються шість нацгвардійців, які охороняли Чорнобильську атомну станцію, та військовослужбовці, які захищали Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину.

Президент Зеленський висловив подяку Об'єднаним Арабським Еміратам за посередництво та допомогу в організації обміну полоненими. Координаційний штаб із поводження з полоненими продовжує наполегливо працювати над звільненням усіх захисників України, прагнучи повернення кожного військовослужбовця додому.

Читайте також: Україна відзначає День Незалежності

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк