27.08.2024, 13:51

Тривалі відключення світла: як довго можуть продовжитись жорсткі обмеження в Україні

отключение света

Тривалі відключення світла в Україні можуть діяти 1-2 тижні, допоки енергетики не відновлять розподільні енергосистеми, зруйновані атакою росіян у ніч на 26 серпня.

Такий прогноз дав екс-міністр палива та енергетики, президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков в ефірі "]]>КИЇВ24]]>", передає Час Пік.

"Обмеження діятимуть найближчим часом, триватимуть ще тиждень-два. Якщо не буде нових таких масованих атак", - зазначив Плачков.

За його словами, метою атаки 26 серпня було досягти повного, тотального блекауту в енегосистемі України, але цього не сталося.

"Енергетики дуже швидко, професійно реагували. Були дуже серйозні удари по розподільних мережах та по розподільних пристроях з видачі електроенергії. Зараз схему відновлюють. Треба проводити дуже серйозні ремонтні роботи на розподільчих пристроях, на підстанціях, особливо на високовольтних", - розповів Плачков.

Він назвав ситуацію "надскладною".

"І треба ставитися з розумінням до того, коли енергетики застосовуватимуть обмеження. Тому що це не лише через дефіцит електроенергії, а й для можливості проведення ремонтних робіт. Тому що якщо треба відновити підстанцію, то її треба відключити для безпеки ремонтного персоналу", - додав експерт.

Читайте також: Наймасовіша атака РФ: підсумки терористичного удару по Україні 26 серпня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк