30.08.2024, 21:08

Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряних Сил ЗСУ

Марина Гончар | Всі новини автора
впвар

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Миколи Олещука з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України.

Рішення було оголошене в указі №600, опублікованому на сайті ]]>Офісу ]]>президента ввечері 30 серпня, передає Час Пік.

У своєму відеозверненні, яке було випущене разом з указом, Зеленський пояснив причини свого рішення. Президент зазначив, що заміна на посаді командувача Повітряних сил є частиною стратегії посилення військових структур України.

Він висловив глибоку вдячність всім військовим льотчикам, інженерам, воїнам мобільних вогневих груп і розрахункам протиповітряної оборони, які, за словами Зеленського, "дійсно б'ються для України – для результату".

Президент підкреслив, що посилення командного рівня є необхідним для ефективного захисту та збереження особового складу військових.

"Ми повинні посилюватись. І берегти людей. Берегти особовий склад. Берегти усіх наших воїнів", - зазначив Зеленський.

Микола Олещук був призначений командувачем Повітряних сил ЗСУ 9 серпня 2021 року, замінивши на цій посаді Сергія Дроздова.

Його звільнення сталося на фоні аварії першого українського F-16, яка відбулася 26 серпня, що, ймовірно, вплинуло на рішення президента.

Заміна Олещука свідчить про стратегічний перегляд і можливі зміни у керівництві Повітряних сил ЗСУ з метою підвищення ефективності оборонних операцій України.

Читайте також:

Україна припинить транзит газу та нафти з Росії з 2025 року: що це означає для Європи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк