13.09.2024, 15:23

Повернення героїв: 49 українців повернулися з полону, у тому числі захисники "Азовсталі"

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський повідомив про успішне повернення 49 українців із полону. Серед тих, хто звільнився, знаходяться як цивільні особи, так і військовослужбовці, включаючи захисників і захисниць "Азовсталі".

Однією з тих, хто повернувся додому, є Лєнія Умерова. Вона потрапила в полон, коли приїхала в окуповану територію, щоб дбати про хворого батька. Її визволення стало особливо значущим, враховуючи її трагічну долю та тривале перебування у заручниках.

Також серед звільнених – Герой України, військовий медик Віктор Івчук, а також представники Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

Омбудсман України Дмитро Лубинець повідомив, що стан здоров'я тих, хто повернувся, дуже важкий. Це підкреслює складні умови, в яких українці перебували в полоні, та важливість їхнього повернення додому.

Президент Зеленський висловив подяку всім, хто брав участь в операції зі звільнення полонених та заручників. Він зазначив, що робота з обміну полоненими та підтримка українських підрозділів, які працюють на звільнення громадян та військових, є важливими кроками до остаточної перемоги.

"Кожен наш підрозділ, який поповнює обмінний фонд, і всі служби, які працюють над знешкодженням російських диверсантів та колаборантів, наближають звільнення наших людей. Наша мета - повернути додому всіх наших воїнів та цивільних", - наголосив Зеленський.

Читайте також: "Ми ж не дурні": Зеленський розкритикував мирний план Китаю та Бразилії щодо завершення війни РФ проти України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк