09.10.2024, 12:11

Верховна Рада підтримала перейменування двох міст України, - нардеп

Віктор Білий | Всі новини автора

Верховна Рада України проголосувала за перейменування двох міст: Южноукраїнськ на Миколаївщині та Південне на Одеську. Однак, попри обговорення, перейменування ще трьох міст виявилося провальним.

Про це повідомив у Telegram-каналі народний депутат Ярослава Залізняка, передає Час Пік.

За інформацією народного депутата Олексія Гончаренка, Южноукраїнськ тепер називатиметься Південноукраїнськ. Спочатку передбачалося, що нове ім'я буде Гард. Місто Південне перейменоване на Південне, хоча як альтернатива розглядалася назва Порт-Анненталь.

Проте інші міста - Павлоград, Синельникове та Первомайськ - залишаться зі своїми старими назвами.

Речник Верховної Ради Руслан Стефанчук раніше оголосив про плани внести нову постанову про перейменування 333 населених пунктів у рамках процесу деколонізації та дерусифікації. На засіданні погоджувальної ради виникли обговорення про перейменування саме зазначених міст.

Серед запропонованих змін - Южного, Южноукраїнська, Синельникового, Первомайська і Павлограда. Назви цих міст пропонують змінити таким чином: Синельникове - Ріднопілля, Первомайськ - Сокологірськ, а Павлоград - Матвіїв.

Читайте також: Зеленський увів у дію нові санкції проти зрадників України та російського військового виробництва: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: