10.10.2024, 11:47

Найближчими місяцями ефективність російської піхоти, ймовірно, знизиться - ISW

война

Російські війська вичерпали багато резервів, які вони створили для своєї посиленої наступальної операції влітку 2024 року. Ймовірно, наступальна операція РФ завершиться найближчими місяцями, але вона може бути відновлена.

Такий прогноз зробили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у ]]>звіті]]> від 9 жовтня 2024 року, передає Час Пік.

Як вважають аналітики, російське військове командування, ймовірно, націлене на посилення механізованої наступальної активності, щоб дозволити військам просуватися відкритими полями та закріплюватися в прилеглих населених пунктах на лінії фронту, які потім російські війська можуть використовувати як плацдарм для підготовки та початку наступальних операцій, спрямованих на досягнення оперативних цілей, таких як захоплення Курахового на заході Донецької області або захоплення Покровська.

Погодні умови восени можуть обмежити маневри російської піхоти. Осіння погода призведе до того, що вітрозахисні смуги, що складаються з листяних дерев, втратять більшу частину свого листя та забезпечать менше маскування для російських піхотних груп восени 2024 року і взимку 2024-2025 років, що зробить російських піхотинців уразливішими для повсюдної розвідувальної та тактичної стрілянини українських безпілотників.

Разом з тим, незважаючи на зниження ефективності піхоти, РФ не припинить наступальні операції, а надалі продовжуватиме дотримуватися нинішньої стратегії.

Читайте також: "Відновлена" частина Лисичанська: які кадри ніколи не покажуть росіяни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк