18.10.2024, 18:05

"Пам’ять про героїв": в Україні репатрійовано 501 тіло загиблого військового

Марина Гончар | Всі новини автора
оолор

В Україні відбувся важливий етап у процесі повернення загиблих військових — репатрійовано 501 тіло полеглих захисників. Це стало можливим завдяки зусиллям, спрямованим на забезпечення належного поводження з військовополоненими та загиблими, а також спільній роботі багатьох державних і міжнародних організацій.

Згідно з інформацією, наданою пресслужбою Координаційного ]]>штабу ]]>з питань поводження з військовополоненими, більшість з репатрійованих тіл належать воїнам, які загинули в боях на різних ділянках фронту, передає Час Пік.

Зокрема, 382 тіла були повернені з Авдіївського напрямку, що свідчить про активність бойових дій у цьому регіоні. Ще 56 загиблих були репатрійовані з Бахмутського напрямку, 45 — з Мар'їнського, шість — з Вугледарського, чотири — із Запорізького, та сім — з Луганського напрямку. Окрім того, повернуто одне тіло з моргу на території Російської Федерації.

Координаційний штаб відзначив, що успіху вдалося досягти завдяки злагодженій роботі різних організацій і відомств. Серед них — Об’єднаний центр Служби безпеки України, Міністерство внутрішніх справ України, Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, представники Збройних Сил України та інших структур Сектора безпеки й оборони.

Варто відзначити, що важливу роль у цьому процесі відіграв і Міжнародний комітет Червоного Хреста, який надав необхідне сприяння у репатріації загиблих.

Після повернення тіла полеглих захисників будуть доставлені до відповідних державних установ, де правоохоронні органи та судово-медичні експерти проведуть їх ідентифікацію. Після завершення цього процесу, загиблих військових передадуть їхнім родинам для гідного поховання.

Цей крок не лише відзначає велику працю та зусилля всіх учасників процесу, але й слугує важливим символом вшанування пам'яті тих, хто віддав свої життя за незалежність України.

Читайте також:

Реформи та безпека: США окреслили маршрут для України до НАТО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк