26.07.2020, 07:23

Ніхто не виживе: у Антарктики знайдена нова загроза людству

угроза метан

У антарктичних берегів було виявлено витік метану, причина якої для дослідників залишається продовжує залишатися невідомою.

Співробітники Університету штату Орегон (США) вперше виявили активну витік метану з морського дна в Антарктиці, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Дослідники впевнені, що біля узбережжя Антарктики, на дні океану, знаходиться велика кількість метану, який утворився при розкладанні водоростей, які опинилися похованими під осадовими породами.

Вивільнення метану дуже небезпечно, оскільки він є сильнішим парниковим газом. З цього виникло побоювання, що в атмосферу потрапить стільки метану, що планета є незворотнім нагріється до температур, несумісних з життям сучасної цивілізації.

Ситуацію ускладнює відсутність в місці витоку метена будь-яких організмів, а це значить, що він не переробляється і потрапляє прямо в атмосферу.

Чому метан почав вивільнятися - для дослідників продовжує залишатися загадкою. Однак версія про те, що причиною є прогрівання вод океану, не розглядається.

Читайте також: Стало відомо, де зараз може бути Tesla, запущена Ілона Маском в космос

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>