08.08.2020, 11:11

Свято Пантелеймона Цілителя: що можна і не можна робити в цей день

Марина Началова | Всі новини автора
святой пантелеймон

9 серпня православні християни вшановують пам'ять святого великомученика і цілителя Пантелеймона, який вважається покровителем лікарів і воїнів.

Згідно з переказами, Пантелеімон ще за життя міг зцілювати людей молитвою. І до сьогодні в народі вважається, що молитва святому Пантелеймону допоможе вилікувати фізичні і душевні недуги, передає Час Пік.

У цей день існують суворі заборони. Так, на Пантелеймона Цілителя не можна працювати, особливо займатися хлібом. Також вважається, що не можна возити сіно, інакше Пантелеймон може спалити його. В принципі заборонялося в цей день ходити в поле, оскільки може вразити блискавка. Також забороняється в це свято залишати іншу людину в біді.

У давнину в цей день було прийнято збирати лікарські трави, читаючи молитву святому Пантелеймону. Також збирали ягоди, які після сушили або варили варення: за повір'ям, така страва має лікувальні властивості.

Існує повір'я, що в це свято потрібно роздавати милостиню зі словами: "Тобі грошей трохи, а мені міцне здоров'я".

Господині на Пантелеймона зрізали перший качан капусти і пекли з нього пироги, які роздавали бідним, людям похилого віку та дітям.

Люди, народжені 9 серпня, можуть володіти даром зцілення і стають хорошими лікарями.

Дивіться ще: Курортників у Кирилівці вразило гігантське небесне "цунамі": кадри

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>