07.09.2020, 11:56

В Україні планують почати виробництво електрокара Volkswagen: почалися переговори

Ольга Романец | Всі новини автора
авто

Завод "Єврокар" почав переговори з концерном Volkswagen про випуск електромобілів. Швидше за все, в Україні планують випускати електромобілі Volkswagen I. D. або новий Skoda Enyaq.

Про це повідомив народний депутат Роберт Горват після голосування Верховною Радою за законопроекти №3476 та №3477, які дають стимули для розвитку виробництва електромобілів в Україні, передає Час Пік.

"Ми змінили підхід до оподаткування галузі електротранспорту і ці зміни в найближчому майбутньому дадуть для держави значний економічний ефект", - заявив нардеп.

На думку депутата, "електромобільні" закони допоможуть залучити іноземні інвестиції в автомобілебудівну галузь, створити нові робочі місця, зробити електротранспорт світових виробників дешевшим і доступнішим, а також поліпшити екологію.

"Для економіки нашого рідного Закарпаття законопроекти №3476 та №3477-ще й можливість отримати нову точку зростання. Адже знаю, що завод "Єврокар" вже почав переговори щодо нового проекту - будівництва електрокарів для Volkswagen", - підкреслив Робер Горват.

Депутат не уточнив, про які моделі йдеться. Швидше за все, в Україні планують випускати електромобілі Volkswagen I. D. або новий Skoda Enyaq.

Передбачається, що нове законодавство має стимулювати старт виробництва електрокарів в Україні.

Читайте також: Україна з розгромним рахунком програла Іспанії - фото, відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк