15.09.2020, 09:02

Експерти назвали ознаки скорої поломки смартфона: коли ремонт вже не допоможе

Марина Началова | Всі новини автора
смартфон

Спонтанні перезавантаження і відключення, дивна поведінка батареї, артефакти на екрані говорять про те, що смартфон потрібно терміново віднести в сервісний центр.

Експерт в галузі електронних технологій Ольга Тимофєєва розповіла про передвісники скорої "смерті" пристрою, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Так, небезпечними ознаками вважаються батарея, що вздулася, і нагрів гаджета в стані спокою. У таких випадках існує небезпека займання акумулятора смартфона.

Про заміну гаджета варто задуматися, якщо на екрані з'явилися смуги або додатки завантажуються занадто довго. В останньому випадку ще можна спробувати поліпшити роботу пристрою: в сервісному центрі скинуть настройки до заводських і спробують завантажити додатки заново. При смугах на екрані можна спробувати замінити скло, але в деяких випадках дешевше буде продати телефон на запчастини і купити новий.

Несподівані відключення і перезавантаження смартфона є ознакою серйозного системного збою, який майже ніколи не вдається виправити. Якщо сенторний екран перестав реагувати на дотики, ремонт також навряд чи допоможе. Такі проблеми часто виникають у завзятих ігроманів.

Про високий ступінь зносу гаджета свідчить також необхідність зарядки більш ніж один раз на день. Заміна батареї або ремонт не завжди допомагає, і в таких випадках доводиться купувати новий смартфон.

Читайте ще: Українців чекає потужний геомагнітний шторм: буря розтягнеться на кілька днів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: