01.10.2020, 22:25

ЄС розширив санкції проти РФ за будівництво Керченського мосту

Ольга Романец | Всі новини автора
санкции против России

Європейська Рада прийняла рішення розширити санкції проти Росії за будівництво Керченського мосту: додано дві людини і чотири установи.

Про це йдеться в заяві на сайті Європейської Ради, передає Час Пік.

Санкції зараз поширюються на 177 фізичних і 48 юридичних осіб.їм заборонений в'їзд в ЄС, а їх активи заморожені.

"Ці заходи були прийняті в світлі тієї ролі, яку ці люди і установи зіграли в будівництві моста і залізничних шляхів, що зв'язують Росію з незаконно анексованим Кримським півостровом через Керченську протоку, і в подальшій ізоляції Криму від України", - йдеться в документі.

У список потрапив Олександр Ганов, генеральний директор компанії Grand Service Express, яка є оператором залізничних послуг між Росією і незаконно анексованим Кримом, і Леонід Риженькін, заступник генерального директора з інфраструктурних проектів компанії "Стройгазмонтаж", який з 2015 року спостерігав за будівництвом моста через Керченську протоку, включаючи його залізничну частину.

Крім того, до санкційного переліку потрапили також чотири російські установи: АТ "Ленпромтранспроект" (м.Санкт-Петербург), АТ "Дирекція з будівництва залізниці Беркакіт-Томмот-Якутськ" (м. Алдан), Федеральне державне унітарне підприємство "Кримська залізниця" ( м. Сімферополь) і Кримська Перша Страхова компанія (М. Севастополь).

Читайте також: Навальний назвав винного у своєму отруєнні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: