04.10.2020, 17:29

Названий симптом, який у 8 з 10 випадків свідчить про зараження коронавірусом

Марина Началова | Всі новини автора
симптомы коронавируса

Вчені з Університетського коледжу Лондона з'ясували, що у 8 з 10 чоловік, які втрачають нюх і смак, виявляється коронавірусна інфекція.

Такі висновки були зроблені на основі вивчення історій хвороби 600 осіб, які мали відповідні симптоми в квітні і травні, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Було виявлено, що у 78 відсотків були антитіла, які вказують на наявність коронавіруса. З цих людей у ​​40% не було кашлю і температури.

Провідний автор дослідження, професор Рейчел Баттерхем зазначила, що у Великобританії людям, які відчувають раптову втрату нюху або смаку, рекомендується самоізолюватись і пройти тест. У той же час на глобальному рівні не багато країн визнають цей симптом як індикатор Covid-19: більшість з них зосереджена на лихоманці і респіраторних симптомах.

"Наші результати показують, що втрата нюху і смаку є дуже надійним індикатором того, що людина може бути заражена Covid-19, і якщо ми хочемо стримати поширення цієї пандемії, тепер уряди в усьому світі повинні розглядати це як критерій", - заявила Баттерхем.

Вчені зазначають, що люди, які помітили втрату здатності відчувати повсякденні домашні запахи, такі як часник, цибуля, кава і парфуми, повинні самоізолюватись і пройти ПЛР-тест на коронавірус.

Поряд з кашлем і високою температурою, втрата або зміна відчуття смаку або нюху є одним з трьох ключових симптомів Covid-19, перерахованих Національною службою охорони здоров'я Великобританії.

Читайте ще: У розпал пандемії в Харкові влаштували концерт Олі Полякової на стадіоні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк