27.10.2020, 22:36

Важка фізична робота може призвести до серйозних захворювань, - вчені

Ольга Романец | Всі новини автора
физическая нагрузка

Люди, які займаються важкою фізичною роботою, мають на 55% вищий ризик розвитку деменції. Також тривалі фізичні навантаження можуть привести до розвитку серцево-судинних захворювань.

Про це йдеться в новому дослідження вчених з University of Copenhage, передає Час Пік з посиланням на журнал Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports.

Як повідомляється, в ході роботи були використані дані Copenhagen Male Study (CMS), яке включало 4721 Данських чоловіків, за якими велося спостереження ще з 1970-х з урахуванням типу їх роботи. Дослідження включало 14 великих компаній, що базуються в Копенгагені.

В результаті аналізу статистичних даних було встановлено, що люди, що займаються важкою фізичною працею, мають на 55% більш високий ризик формування деменції. Отримані показники були скориговані з урахуванням стилю і тривалості життя.

Крім того, вчені відзначили, що важка фізична робота може негативно впливати на роботу серця і системний кровотік, а отже, і на кровопостачання мозку. Також вона може привести до розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальної гіпертензії, тромбозу (формування згустків крові) артерій серця, аритмій і серцевої недостатності.

Читайте також: Передбачення астрологів: що чекає Україну в 2021 році

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: