08.11.2020, 20:46

Антитіла до COVID-19 є у деяких людей, які на нього не хворіли - дослідження

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

Вчені з Великобританії з'ясували, що близько 5% дорослих людей, які не хворіли на COVID-19, мають антитіла до цієї інфекції. Серед дітей цей показник вище.

Допускається, що поява антитіл, які реагують на COVID-19, була викликана іншим спорідненим вірусом, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

У дослідженні, опублікованому в журналі Science, йдеться, що вчені досліджували аналізи дорослих і дітей, зібрані в Великобританії до початку пандемії COVID-19, а також аналізи людей, у яких на початку пандемії був негативний тест на коронавірус. Зразки порівняли з аналізами людей, у яких коронавірусна інфекція була підтверджена.

Антитіла, що реагують на SARS-CoV-2, були виявлені у частини неінфікованих пацієнтів, в тому числі у тих, хто недавно перехворів на звичайну ГРВІ.

Антитіла, виявлені у неінфікованих людей, відрізняються від антитіл, які виробляються у хворих на COVID-19. Вони переважно належать до класу IgG і особливо поширені у дітей і підлітків. Так, серед дорослих учасників дослідження тільки у 5,26% були виявлені такі антитіла, тоді як серед дітей від 1 до 16 років антитіла виявили в 44% зразків.

Читайте ще: Небезпека поруч: названі предмети, на яких коронавірус може жити місяць

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк