15.12.2020, 23:14

Чи можна використовувати обігрівачі вдома: експерти з'ясували як різні типи пристроїв для обігріву позначаються на самопочутті (фото)

обогреватель

Не завжди опалення достатньо для того, щоб відчувати себе комфортно в будинку або квартирі взимку. Тому часто в хід йдуть обігрівачі.

Однак, як з'ясували експерти, обігрівачі можуть завдати шкоди здоров'ю людини, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Кожен обігрівач по-різному впливає на атмосферу в приміщенні.

Масляні обігрівачі

обогрев

Даний вид обігрівачів нічого не виділяє в атмосферу. Проте, вони сильно сушать повітря, знижуючи Вологість в кімнаті. Це може привести до проблем з органами дихання.

До практичних "неприємностей" відноситься гарячий корпус обігрівача, який може нагрівати оздоблювальні матеріали або меблі. А вже ті, в свою чергу, при нагріванні випромінять всю таблицю Менделєєва.

Тепловентилятори

вентилятор

Ці пристрої використовують для обігріву наявний кисень. Тому через деякий час людина може відчути брак повітря. Природно, органи дихання не скажуть за це "спасибі". Крім того, тепловентилятори також знижують вологість повітря.

Конвектор

конвектор

Пристрої не просто сушать повітря, але і підвищують його алергенність. Тому при наявності алергії на щось, що знаходиться в межах кімнати (шерсть, пил тощо), варто бути обережним. Єдиним виходом при використанні конвектора є провітрювання приміщення та вологе прибирання.

Інфрачервоні обігрівачі

иф-обогреватель

Вважається, що інфрачервоне випромінювання, яке виходить від обігрівача, шкідливе для людини. Однак дана інформація поки ніяких підтверджень не знайшла. Як і інші обігрівачі, інфрачервоні також сушать повітря. Крім того, вони найчастіше стають джерелами загорянь.

Читайте також: Дихати стане легше: названі п'ять кімнатних рослин, які обов'язково повинні бути в будинку (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк