30.12.2020, 22:56

У Помпеях розкопали вуличний кіоск із залишками їжі

Ольга Романец | Всі новини автора
Помпеи

У давньоримському місті Помпеї археологи виявили повністю збережений вуличний кіоск із залишками їжі. Відомо, що місто було зруйноване в результаті катастрофічного виверження Везувію в 79 році н. е.

Про це повідомляється на сайті археологічного парку Помпей, передає Час Пік.

Відзначається, що подібні знахідки вже робилися і раніше, проте не в такому стані і масштабі.

"Крім того, що це ще одне уявлення про повсякденне життя в Помпеях, можливості для вивчення цього кіоску виняткові, тому що вперше територія такого роду розкопана повністю і можна провести всі дослідження, які тільки можливі завдяки сучасним технологіям", - повідомив директор археологічного парку Массімо Осанна.

Археологи відзначили вражаюче збереження фресок із зображенням продуктів на прилавках. Також добре збереглися і залишки їжі: всередині одного з контейнерів знайшли фрагмент качиної кістки, а також виявлені сліди свинини, козлятини, риби і равликів, що свідчить про велику різноманітність продуктів тваринного походження, які використовувалися при приготуванні страв.

Відомо, що місто Помпеї було вперше виявлено в 1592 році, проте лише в 1748 році на його території почалися розкопки. Зараз Помпеї - музей під відкритим небом.

Читайте також: "Грядуть екологічні та техногенні катастрофи": передбачення пророка на найближчі кілька років

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: