30.01.2021, 17:51

Український біатлоніст Артем Прима виграв "золото" чемпіонату Європи

прима

Українець Артем Прима став переможцем гонки переслідування на чемпіонаті Європи з біатлону, який проходить у польському місті Душники-Здруй.

Про це повідомила Федерація біатлону України, передає Час Пік.

Спортсмен обійшов чеха Міхала Крчмаржа на 6,6 секунди та норвежця Хаварда Богетвейта на 12,5 секунди. Вони зайняли, відповідно, друге і третє місця.

"Хоча старт гонки для нашого спортсмена не склався. Після першого рубежу він виявився одним з небагатьох в групі лідерів, кому довелося зазирнути на коло штрафу. Після цього Артем обміняв свою стартову шосту позицію на восьме місце, і три наступні кола були для нашого спортсмена нескінченною гонитвою за лідером", - зазначили у Федерації.

Відомо, що для Прими це друга перемога в офіційних міжнародних стартах. Першу він отримав 10 років тому в індивідуальній гонці в Ріднау-Валь-Ріданна (Італія).

"На фінальній стрільбі я знав, що якщо буду стріляти швидко, у мене буде шанс на подіум. У мене був один промах, але я бачив, що суперники промахнулися. Я покинув стадіон відразу за чехом і зміг обігнати його на фініші", - прокоментував свою перемогу спортсмен.

Читайте також: Білорусь позбавили можливості проведення ЧС з п'ятиборства в 2021 році

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: