06.02.2021, 08:08

Які торти не можна купувати ні в якому разі: В українській продукції виявлено небезпечні трансжири

Какие торты нельзя покупать ни в коем случае

В Україні в тортах одного з київських виробників виявлено підвищений вміст трансжирів, які можуть завдати шкоди здоров'ю. Такі жири призводять до хвороб серцево-судинної системи, ожиріння і навіть до онкологічних захворювань.

Торти були замороженими. Продукцію відправляли на експорт. Небезпечні "українські тортики" виявили у Литві. Про це йдеться в повідомленні Головного управління Госпотребслужби в Києві на офіційній сторінці Facebook, передає Час Пік.

"Інформуємо щодо виявлення занадто високого вмісту трансжирних кислот (5.72/100 g) в заморожених тортах, що експортувались з України ТОВ "Фроузенфуд УА" (м. Київ, вул. Промислова, 2, 02088) до Литовської Республіки (UAB Sanitex, Kaunas). Повідомлення отримане через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 26 січня 2021 року № 2021.0393", - йдеться у повідомленні.

Какие торты нельзя покупать ни в коем случае

Відзначається, що Головним управлінням Госпродпотребслужби у м. Києві проводяться заходи щодо попередження поширення цієї продукції.

Згідно із законом виробник повинен негайно почати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу і в строк не більше двох робочих днів письмово проінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження із зазначеним харчовим продуктом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк