09.02.2021, 20:40

Що їдять довгожителі: названі кілька продуктів, здатних відстрочити старість

Ольга Романец | Всі новини автора
продукты питания

Правильне харчування відіграє важливу роль для нашого організму, адже за допомогою нього можливо навіть продовжити своє життя. Існує кілька доступних продуктів, які здатні продовжити молодість і поліпшити здоров'я.

Однак не варто забувати і про екологію та фізичну активність, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Серед корисних продуктів - брокколі, риба, томати, вівсянка, гіркий шоколад, буряк і волоські горіхи.

Броколі

Цей продукт дуже корисний для серцево-судинної системи. У ньому міститься багато хрому, який нормалізує артеріальний тиск. У тих, хто вживає брокколі на постійній основі, ризик інсульту знижується на 32%. Вживати брокколі краще сирої або звареної на пару.

Жирна риба

Даний продукт - відмінне джерело жирних кислот омега-3, що захищають серце і судини від таких небезпечних захворювань, як атеросклероз, аритмія, стенокардія. Однак вживати її потрібно правильно - в слабосоленому вигляді, адже при термічній обробці цінні кислоти руйнуються.

Томат

У помідорах міститься лікопін, який є потужним антиоксидантом і перешкоджає утворенню ракових клітин. При цьому найкорисніше помідори, що пройшли коротку термічну обробку - після неї кількість лікопіну в м'якоті зростає на одну третину.

Вівсянка

Регулярне вживання цільнозернової вівсянки знижує ризик передчасної смерті на 9%. Вівсянка допомагає регулювати рівень холестерину, покращує роботу кишечника і нормалізує рівень цукру в крові, захищаючи від діабету.

Гіркий шоколад

Люди, які регулярно вживають якісний гіркий шоколад, в середньому живуть на рік довше. Даний продукт постачає організм поліфенолами, які пригнічують дію вільних радикалів, сповільнюючи процеси старіння і запобігаючи небезпечні захворювання.

Буряк

Буряк містить велику кількість бетаїну, який знижує ризик аденоми передміхурової залози і раку прямої кишки. Також вона покращує роботу серця і судин, нормалізує травлення, зволожує і розгладжує шкіру, виводить жир з печінки, відновлює зір і зміцнює нервову систему.

Волоський горіх

Волоські горіхи багаті йодом і білком. Вони стимулюють роботу мозку і сприяють зміцненню імунітету. Також горіхи корисні для серця - вони знижують рівень шкідливого холестерину, розчиняють атеросклеротичні бляшки і зміцнюють стінки судин.

Читайте також: Гіпертонікам на замітку: що потрібно їсти, щоб збити високий тиск без ліків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк