13.02.2021, 16:55

Вчені з'ясували, в яку пору року жінки стають найбільш злими

злость

Поведінка жінок може бути обумовлено сезонними змінами. Це пов'язано з тим, що організм через збільшення темного часу доби виробляє більше меланіну.

А інтенсивне виділення меланіну впливає на добові ритми сну, отже - на психіку, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Індіани (США).

Щоб підтвердити гіпотезу, вони провели експеримент на самках хом'яків. На 10 тижнів вони влаштували їм короткий світловий день, аналогічний зимі.

Як з'ясувалося, самки хом'яків стали агресивнішими і почали активно битися одна з одною за територію, чого не відбувається влітку.

Пізніше з'ясувалося, що це обумовлено саме виділенням меланіну. Чим його виробляється більше - тим зліше самка. Статеві гормони на агресію не впливають, як вважалося раніше.

В Університеті Індіани припустили, що не тільки самки хом'яків, але і прекрасна половина людства страждає взимку з тієї ж причини.

Примітно, що зміна поведінки самців вивчена не була.

Як повідомлялося раніше, кава може бути дуже шкідливою для здоров'я. Але хтось її п'є буквально літрами і при цьому відчуває себе добре, а хтось ледь зробить ковток - має проблеми з серцем та артеріальним тиском. Медики розповіли, кому ж категорично не можна пити каву.

Читайте також: Названо 5 марок авто, які не можна купувати в жодному разі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: