13.02.2021, 18:45

10 помилок, від яких потрібно відмовитися чоловікам та жінкам (фото)

мифы

Прийнято вважати, що між чоловіками та жінками - величезна прірва, через що вони ніколи не зможуть навіть приблизно зрозуміти одні одних. Чи так це?

Психологи розвіяли 10 розхожих міфів про чоловіків та жінок, передає Час Пік.

Ці міфи щільно вп'ялися в нашу культуру і часто провокують звеличення однієї статі над іншою. Навіть деякі жінки вважають, що чоловіки дійсно розумніші, сильніші та успішніші. Не варто поспішати з висновками - прислухаємося до того, що говорять фахівці.

Міф 1. Жінки занадто балакучі, а чоловіки - мовчуни

Балакучість - це скоріше iндивідуальна якість, ніж гендерна обумовленість. В Університеті Арізони провели експеримент і з'ясували, що в середньому жінки та чоловіки вимовляють близько 16 тисяч слів за день. Примітно, що найбільш балакучими виявилися саме чоловіки. Як правило, їх розмови спрямовані на робочі процеси, прийняття рішень. А ось жінки охочіше говорять про почуття і з дітьми.

Міф 2. Жінки мають менший мозок, тому поступаються в розумових здібностях чоловікам

Існує думка, що жіночий мозок на 10% менше чоловічого, з чого висновок - жінки дурніші. Однак це помилка, пов'язана з нашим вихованням. Так, психологи запевняють, що кращі успіхи хлопчиків, наприклад, в математиці обумовлені соціальними очікуваннями, а не реальними здібностями. Багато дівчаток з дитинства вірять в те, що складні науки, бізнес - це не їхня справа. Те ж стосується і автомобілів, технічних спеціальностей.

Що стосується біології, то ніяких відмінностей між мозком чоловіків та жінок немає.

Міф 3. Жінки за своєю природою - романтики

Ще одна помилка, пов'язана з соціальними очікуваннями. Багато хто бачить чоловіків прагматичними і діловими, а жінок - витонченими і ніжними. Але психологи з'ясували, що все навпаки. Відповідаючи на питання про те, чи існують любов з першого погляду, родинні душі тощо, саме чоловіки дають позитивні відповіді. Жінки - прагматично "прицінюються".

Міф 4. Чоловіки позбавлені емоцій

Чоловіки можуть переживати, радіти, страждати і роблять це не менше, ніж жінки. Просто причини емоцій і їх прояв відрізняються. Так, чоловіки можуть проявляти негатив, якщо від них вимагають близькості, а жінки навпаки - при нестачі близькості.

Міф 5. Чоловікам цікаві жінки молодші, а жінкам навпаки

Даним стереотип обумовлений тим, що в багатьох шлюбах жінки молодші за чоловіків. Тому в разі, коли дружина старше чоловіка років на 5-7, часто знаходиться привід для засуджень. Однак психологи з'ясували, що навіть в таких шлюбах чоловіки відчувають себе щасливими. Крім того, шлюби, в яких жінка старше, є більш міцними.

Міф 6. Жінок приваблює сила, чоловіків - зовнішність

Психологи не заперечують того, що при виборі партнера оцінюються зовнішні дані. Однак досить рідко саме фізична сила і зовнішність стають основою міцних союзів.

Міф 7. Ревнощі - справа жінок

Ревнощі можуть бути властиві як чоловікам, так і жінкам - в рівній мірі. Справа тільки в їх джерелі. Якщо для жінки найстрашніше - емоційна зрада, то для чоловіка - фізична. Тому жінки не так відчувають провину, маючи інтимні стосунки не тільки, скажімо, з чоловіком, як чоловіки. А ось чоловіки не звертають уваги на те, що їх дівчата і жінки можуть емоційно бути він них дуже далеко.

Міф 8. Чоловіки більш агресивні

Вже давно доведено, що якщо дати шанс проявитися агресії, то жінки будуть набагато небезпечніші чоловіків. "Сильна стать", в свою чергу, пасивна і часто взагалі не хоче потрапляти в неприємні ситуації.

Міф 9. Домагатися жінку повинен саме чоловік

Ця аналогія з тваринним світом не про людей. Багато чоловіків занадто боязкі і сором'язливими, тому роками можуть чекати від жінок перших кроків. І до цього моменту не можуть зрозуміти, наскільки подобаються. У свою чергу, жінки, з ініціативи яких зав'язується спілкування, усвідомлюють, що її партнер менш привабливий і відчувають себе впевнено.

Міф 10. Чоловікам наплювати на дітей

Вважається, що у жінок в певний момент спрацьовує "біологічний годинник" і вони відчувають необхідність заводити дітей. А ось у чоловіків нібито ні. Як виявилося, це не правда. У чоловіків настає теж такий період, але трохи пізніше, ніж у жінок. І чим старше стає чоловік, тим бажання мати дітей сильніше, а ось у жінок після 30 таке бажання слабшає.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: