21.02.2021, 22:37

Чи можна залишати смартфон на зарядці на ніч і чи потрібно повністю розряджати нову батарею?

Марина Началова | Всі новини автора
смартфон

Тема, навколо якої вже чимало років сперечаються просунуті техно-фахівці і прості користувачі мобільних телефонів - як правильно заряджати гаджети.

Час Пік знайшов у мережі ряд порад, які дають експерти, щоб батарея смартфона служила якомога довше.

Чи можна розряджати телефон повністю? Більшість фахівців солідарні в тому, що повна розрядка шкідлива і скорочує термін служби акумулятора. Оптимально підтримувати рівень заряду не нижче 30%.

Чи можна заряджати телефон усю ніч? Експерти запевняють, що так краще не робити. Довге знаходження в режимі заряду може негативно позначитися на батареї. Багато сучасних смартфонів вже оснащені функцією, яка автоматично відключає заряд при досягненні 100%. Однак і тут є підступ: коли зарядка припиняється, рівень заряду починає падати, і телефон знову підключає зарядку, і так може тривати всю ніч. В результаті батарея зношується, оскільки відбувається багато циклів заряд/розряд.

Чому телефон розряджається і відключається на морозі? Більшість телефонів розраховані на роботу при температурі навколишнього середовища 16-22 градуса Цельсія, в іншому випадку гаджет може "глючити". Наприклад, на морозі смартфони дуже швидко втрачають заряд, а також можуть виключатися навіть із зарядженою батареєю. У такому випадку потрібно почекати, поки пристрій не прогріється в приміщенні, і тільки потім підключати зарядку.

Чи можна користуватися не оригінальним зарядним пристроєм? Найчастіше можна, тільки якщо зарядний пристрій без ознак ушкодження і куплений в нормальному магазині. Виняток - якщо в батареї стоїть неякісний контролер живлення, вона може вийти з ладу. Крім того, неякісні кабелі можуть не витримувати великий струм при швидкій зарядці.

Чи потрібно повністю розряджати новий телефон? У народі "ходять" поради, що новий телефон потрібно повністю розрядити, а потім повністю зарядити - нібито тоді батарея буде служити довше і краще тримати заряд. Експерти називають таку пораду міфом і запевняють, що повна розрядка шкідлива для батарей. Насправді куплений телефон потрібно трохи розрядити на кілька відсотків після довгого лежання на складі, а потім зарядити до 100% від оригінального зарядного пристрою для налаштування контролера.

Читайте ще: Як в українців можуть "угнати" мобільний номер: "Київстар" попередив абонентів про небезпеку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: