23.02.2021, 20:06

"Світло навколо було занадто яскраве": Вчені розповіли про відчуття людини перед смертю

Ольга Романец | Всі новини автора
ученые

Багато вчених цікавиться питанням - чи є життя після смерті? Нещодавно їх зацікавила розповідь британки, яка нібито побувала в потойбічному світі.

Це сталося в далекому 1985 році, тоді юну дівчину з Британії госпіталізували в лікарню, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Щоб врятувати життя 16-річної британки, медикам довелося зробити їй операцію, яка проводилася під загальним наркозом. Під час операції дівчина пережила клінічну смерть, а після розповіла, що нібито побувала в потойбічному світі.

Так, за словами дівчини, вона відчувала, як її душа відривається від тіла.

"Я пливла. Там не було ні стелі, ні стін. Але там була арочна конструкція, яка, можливо, була тунелем. Світло навколо було занадто яскравим. Якби я побачила це на Землі, це б обпекло мою сітківку. Але це було найкрасивіше світло, і мені зовсім не було боляче. Я більше не мала фізичної форми і існувала як чиста енергія", - розповіла британка.

Однак вчені знайшли цьому факту логічне пояснення. Згідно з їх думкою, дані галюцинації могли бути викликані нестачею кисню, яка відбувається у багатьох людей перед смертю.

Крім того, глобальні галюцинації може викликати і відмирання клітин головного мозку.

Читайте також: Чому ми говоримо слово "алло", і як відповідають на дзвінок в інших країнах світу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: