25.02.2021, 14:37

Опубліковано новий тизер-трейлер мультфільму "Мавка"

Мавка. Лесная песня

До 150-річчя Лесі Українки вийшов трейлер мультфільму "Мавка. Лісова пісня", створений за мотивами твору знаменитої української поетеси та письменниці.

Група FILM.UA 25 лютого оприлюднила офіційний тизер-трейлер анімаційного фільму "Мавка". Ролик з'явився на YouTube-каналі компанії. Прем'єра відео приурочена до 150-річного ювілею письменниці Лесі Українки, повідомляє Час Пік.

"Мавка. Лісова пісня" - повнометражний анімаційний фільм, заснований на образах з драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня" та стародавніх міфів. У проекті переплітаються безліч елементів традиційної та сучасної української культури: міфології, літератури, музики та танцю.

Мавка. Лесная песня

Вперше в українській анімації для роботи над пластикою та рухами 3D-героїні Мавки була запрошена прима-балерина Національної опери, народна артистка України Катерина Кухар. На знімальному майданчику вона відтворювала дії головної героїні. 

До створення саундтреку тизера залучили українських музикантів, серед яких - відомий фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк.

Проект "Мавка. Лісова пісня" у 2016 році отримав фінансування від Державного агентства з питань кіно, але з тих пір перебував у розробці. Творці фільму планують презентувати його на великих екранах у 2022 році.

Варто відзначити, що зовнішність головної героїні відрізняється від того, як вона була зображена в першому тизері 2019 року. Багато користувачів мережі в коментарях зізналися, що старий образ Мавки їм подобається більше.

Мавка. Лесная песня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк