28.02.2021, 19:04

Український борщ зайняв 3-тє місце в рейтингу кращих перших страв світу

Марина Началова | Всі новини автора
борщ

Український борщ увійшов до трійки лідерів у рейтингу з 20 кращих перших страв світу за версією американського видання CNN Travel.

Видання ]]>пише]]>, що хоча борщ іноді відносять до російської кухні, це твердження сильно оскаржується.

"Шматочки ніжного буряка плавають в яскраво-червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні і в усій Східній Європі. Борщ, часто приправлений ложкою сметани, - це зовсім не простий буряковий суп. Він отримує гострий смак від квасу, молочно-ферментованого бурякового соку, ще одної регіональної фірмової страви", - так описують американські автори український борщ.

Як зазначається, на даний момент українські кухарі проводять кампанію з внесення цієї страви до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Перше місце в рейтингу зайняла нігерійська страва "банга", яка готується зі свіжого сома, яловичини, сушених морепродуктів і плодів олійної пальми. Цей суп настільки популярний, що в магазинах продаються пакети готової суміші приправи банга. Більшість сумішей включають африканський мускатний горіх, насіння рицини, оріма, янса і листя белетети.

Друге місце займає "фо з яловичини" з В'єтнаму. Бульйон вариться протягом декількох годин з корицею, зірчастим анісом та іншими теплими спеціями, щоб створити чудову ароматну основу для цього супу з рисовою локшиною.

У рейтинг кращих супів також увійшли французький "буйабес", "Caldo Verde" з Португалії, іспанський "гаспачо", грузинський "харчо" та інші.

Читайте ще: Як в українців можуть "угнати" мобільний номер: "Київстар" попередив абонентів про небезпеку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк