06.03.2021, 18:34

10 звичок, які можуть отруїти життя, а ви так нічого і не зрозумієте

привычки

З деякими людьми приємно мати справу та підтримувати відносини, але є і такі суб'єкти, яких намагаються обходити десятою дорогою, не кажучи вже про повноцінне спілкування.

Час Пік розповість про звички, які можуть відвадити оточуючих та ополчити проти вас весь світ.

Зізнайтеся чесно, ви ж точно хоч раз в житті потрапляли в неприємні ситуації через людей, поведінка яких просто жахлива. Зайва цікавість сторонніх, плітки, невихованість - це далеко не повний список рис, які найбільше дратують. Які ж моделі поведінки не варто вибирати, щоб всім було комфортно і обходилося без конфліктів?

1. Жити в колі стереотипів

Світ змінюється і вимагає відповідних трансформацій від кожної людини. Однак багато хто продовжує жити в полоні власних не завжди вірних переконань. Наприклад, досі вважається, що дівчина, яка не вийшла заміж до 25 років - приречена на самотність. А для тих, хто вийшов заміж і народив дитину з'явився новий "вирок" - нібито невміння виховувати. Навіть якщо це не так (наприклад, жінка будує кар'єру або має дуже спокійну та виховану дитину), деякі люди продовжують дивитися косо і засуджувати без приводу.

2. Шукати причини особистих бід в інших

Хтось може легко переступати через проблеми і йти далі. Але є й ті, хто зациклюються роками на іншу людину, яка "зламала" життя. Це може бути навіть однокласник, який образив в дитинстві, невдала любов, злий начальник тощо. Природно, людина, яка ніколи не говорить "Я" і постійно скаржиться, не може бути приємним співрозмовником.

3. У будь-якій незрозумілій ситуації - висміювати

Вважається, що люди висміюють те, чого не розуміють не тому, що відчувають свою перевагу, а через розгубленість та невпевненість. Потрібно бути толерантним і усвідомлювати, що кожен вільний чинити та жити так, як з тієї чи іншої причини вважає за потрібне особисто для себе, якщо це не завдає шкоди оточуючим.

4. Бажання всіх "будувати" та контролювати

Нікому не хотілося б мати знайомих або родичів, які все контролюють та "будують" навколо себе. Як правило, таким людям наплювати на те, що при цьому відчувають інші - вони творять свій порядок. Ось тільки цей порядок в кінцевому рахунку може обернутися повним хаосом у відносинах з людьми.

5. Манера обговорювати та пліткувати

Іноді з такими людьми дійсно цікаво спілкуватися: вони все про всіх знають і можуть розповісти справжні "таємниці". Але це швидко набридає. До того ж нікому не хочеться бути "препарованим" гострим язиком пліткаря, а це означає, що повноцінний діалог ніколи не можливий.

6. Сумніватися в компетентності молодого покоління

Завжди потрібно йти в ногу з часом, а не концентруватися на минулому і оголошувати його верховенство. Часто буває так, що молодий фахівець має більше знань, ніж людина, яка роками "гріється" на насидженому місці і не намагається розвиватися. Однак в колективі можуть не сприймати інновації і так само діяти по-старому.

7. Роздавати непрохані поради

Важко повірити, що сторонні порадники дійсно діють, переживаючи за вас. Наприклад, у багатьох є знайома сусідка, повз яку кожен раз хочеться прослизнути непомітно, щоб не почути коментар про те, як потрібно жити. Тому ні за яких умов не варто перетворюватися в таку людину. Інакше вас будуть уникати.

8. Нескінченно скаржитися

Існує такий тип людей, які дуже люблять розповідати про себе. Здавалося б, нічого страшного, якби не нескінченні скарги на погане здоров'я, ненависних родичів, нудну роботу. Причому все в найдрібніших деталях. Такі особистості просто отруюють негативом і явно не притягують співрозмовників.

9. Хвалитися тим, чого немає

Соціальні мережі як ніколи раніше дозволяють створювати враження про багате та щасливе життя людини, навіть якщо це не так. Хтось створює образ "світської левиці", хтось - "успішного бізнесмена". Однак при ближчому знайомстві виявляється, що люди просто пустушки і ні про що не думають, окрім як про свою віртуальну особистість.

10. Не приймати нічого сучасного

Є маса людей, які дійсно впевнені в тому, що раніше було краще. Але часи змінилися і минулого вже немає. Сучасне покоління, сучасні технології, способи комунікації не гірші і не кращі - вони просто інші. І постійна критика не призведе ні до чого хорошого.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк