20.03.2021, 19:00

Експеримент показав, які іграшки для дітей найбільш небезпечні

игрушки

Дитячі іграшки, як з'ясувалося, можуть бути далеко не безпечними, оскільки багато в чому вони формують ставлення дитини до життя.

Якщо вірити результатам дослідження, які розміщені на порталі Science Direct, то найбільш небезпечною іграшкою для дівчаток є лялька Барбі, передає Час Пік.

Справа в тому, що ця лялька з "ідеальними" параметрами може спотворити уявлення дитини про жіноче тіло. Разом з тим, руйнується самооцінка, адже навіть потенційно далеко не кожна жінка може мати фігуру Барбі.

Дослідники провели простий експеримент. Вони запросили 31 дівчинку у віці від 5 до 9 років. Дівчаток розділили на дві групи: одна група повинна була грати з ляльками Барбі, а інша - з ляльками, що мають більш реалістичні фігури.

До і після експерименту дітей попросили на картинках показати, як виглядає їх справжнє тіло, яким воно може бути в ідеалі та як вони будуть виглядати, коли виростуть.

Виявилося, що у дівчаток, які грали з Барбі, різко змінилося уявлення про те, як вони будуть виглядати в майбутньому. У другої групи подібних змін не спостерігалося.

Крім того, був проведений цілий ряд експериментів, які довели, що ляльки з непропорційними формами буквально "гіпнотизують" дітей. І переконати їх у тому, що ляльки з реальними формами теж цікаві, практично не можливо.

Читайте також: Циганський гороскоп гарантує незворотні зміни для 5 знаків Зодіаку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк