21.03.2021, 21:24

На українців чекає триденна магнітна буря, яка накладеться на переведення годинників

Марина Началова | Всі новини автора
магнитная буря

До кінця цього тижня метеочутливим жителям України варто підготуватися до випробувань для організму.

За прогнозом Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, магнітна буря накриє Україну з 28 по 30 березня, передає Час Пік.

Геомагнітна буря очікується не дуже сильною - 1 рівня з 5 можливих, проте слід враховувати, що в останню неділю березня в Україні переводять годинники, що є ще одним фактором погіршення самопочуття деяких людей.

Звичайно, Верховна Рада може встигнути за цей тиждень прийняти закон "Про обчислення часу", яким скасовується сезонне переведення годинників, і тоді годинники 28 березня переводити не будуть. Відповідний законопроект вже прийнятий у першому читанні, проте голосів за прийняття документа в цілому депутатам не вистачило.

Тож досі не ясно, чи доведеться наступної неділі переводити стрілки годинників. Але підготуватися до цього, з огляду на прогноз магнітних бур, все ж варто.

Медики рекомендують метеочутливим людям в такі складні періоди дотримуватися режиму дня, добре висипатися, гуляти на свіжому повітрі, пити трав'яні чаї, відмовитися від алкоголю, міцної кави та чаю, жирної їжі.

Ще одна магнітна буря прогнозується 10 квітня, а напередодні геомагнітну обстановку почне "штормити".

Читайте ще:

Українці платять за доставку, якої немає: Депутати вважають, що ціну газу можна зменшити на 60%

Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк