22.03.2021, 09:00

Цікавий факт: Смак часнику можна відчути ногами

Ольга Романец | Всі новини автора
вкус чеснока

Деякі відкриття вчених не перестають дивувати. Так, нещодавно вони виявили незвичайні властивості часнику, який знайомий кожному і використовується в багатьох кухнях світу.

Виявляється, часник можна "спробувати" ногами. Час Пік розповість, з чим пов'язана така особливість всім відомої рослини.

Властивості часнику

У складі цієї рослини присутні фітонциди, які допомагають боротися з паразитами, вірусами і грибками. Також часник сприяє відновленню здорової мікробіоми кишечника.

Завдяки вживанню часнику поліпшується кровопостачання і знижується ризик серцево-судинних захворювань.

Цю рослину також використовують при боротьбі із застудою - вона допомагає виводити мокроту при кашлі, а також зміцнює імунітет.

Також часник містить в собі речовину аліцин, яка знешкоджує вільні радикали. Саме з ним пов'язана дивна властивість овоча, яку нещодавно відкрили вчені.

Властивості аллицина

Якщо натерти підошви ніг часником, то ви відчуєте його смак у роті. Ну і запах, звичайно. У всьому винен аліцин - органічна сполука, яка утворюється при механічному руйнуванні часнику. Аліцин здатний проникати крізь клітинні мембрани, подорожувати по кровотоку і досягати смакових рецепторів.

Щоб провести подібний експеримент, можна натерти часником підошви ніг і обмотати поліетиленовим пакетом. Через 30 хвилин аліцин донесе до смакових рецепторів смак часнику.

Читайте також: Губить людей не пиво!: Які хвороби лікують популярним пінним напоєм

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: