27.03.2021, 07:36

Супермісяць-2021: Наприкінці березня жителі планети зможуть побачити "Черв'ячний Місяць"

Суперлуние-2021

У 2021 році жителі планети зможуть помилуватися видовищним астрономічним явищем, яке називається "супермісяць". Всього в цьому році буде 4 супермісяця – три навесні та одне влітку. Цими вихідними можна буде спостерігати перший супермісяць-2021.

У 2021 році астрономи обіцяють нам чотири супермісяці. Спостерігати за видовищним небесним явищем можна буде 28 березня, 27 квітня, 26 травня та 24 червня, повідомляє Час Пік.

Перший повний місяць після дня весняного рівнодення називають "Рожевий місяць" або "Черв'ячний місяць". Таку назву він отримав на честь приходу весни та на честь "черв'яків" - личинок, жуків та дощових черв'яків, що з'являються в цей час.

Незважаючи на те, що повний місяць відомий під назвою "Рожевий Місяць", він не має нічого спільного з рожевим кольором. Місяць не забарвиться в рожевий колір, а матиме звичний відтінок. Побачити небесне світило іншого кольору - золотистого - можливо біля горизонту.

Перший супермісяць у 2021 році припадає на вечір неділі, 28 березня. У цей день місяць досягне піку своєї яскравості приблизно о 18:48 вечора за київським часом.

За інформацією астрономів з EarthSky.org, супермісяць 28 березня буде четвертим за величиною та по яскравості супермісяцем у 2021 році.

У цей день варто бути обережними метеочутливим людям. Вважається, що під час повного місяця збільшується кількість аварій, самогубств та різних інцидентів. Супермісяць можна розглядати як посилений повний місяць, тому залишайтеся спокійними і не провокуйте конфлікти.

В астрології, Місяць визначаться і має вплив на людей, в залежності від знака Зодіаку, в якому він знаходиться. У березні Місяць потрапляє в сузір'я Терезів. Терези - це повітряний знак, керуючий спілкуванням, обміном інформацією або ідеями. Тому, цей період - найкращий час для знайомств, і втілення будь-яких проектів. Повний місяць у березні, дає настрій на нові починання.

Довідка: Супермісяць - це явище, що відбувається при збігу повного місяця або молодика з перигеєм - моментом найбільшого зближення Місяця та Землі. 

За словами дослідників, щоб настав супермісяць, Місяць повинен бути на відстані приблизно в 367606 км від нашої планети. Повна відстань від Землі до супутника становить 384403 км.

У момент супермісяця місяць здається більшим та яскравішим, ніж під час звичайного повного місяця. Найбільшим при супермісяці супутник Землі здається, якщо знаходиться невисоко над лінією горизонту.

Читайте також: Пташка, що несе смерть: Вона живе у непрохідних лісах та вбиває за допомогою однієї з найсильніших отрут

Суперлуние

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк