27.03.2021, 18:09

Не відкладайте на потім: 10 простих способів привести своє тіло в форму

тренировка

Ось і настала весна - час знімати теплі куртки та безрозмірні светри. А що під ними? Багато хто з жахом виявляє, що в терміновому порядку потрібно приводити свою фігуру до норми.

Час Пік розповість про 10 простих способів схуднути без шкоди для здоров'я.

Щоб виглядати на всі 100% не обов'язково катувати себе строгими дієтами та проводити години в спортзалі. Досить трохи змінити свій спосіб життя, привнісши в нього частку активності. І результат не змусить на себе чекати.

1. Сходи - відмінний тренажер

Щоб зміцнити м'язи ніг та сідниці не обов'язково купувати дорогий тренажер. Використовуйте сходи. Вийдіть з ліфта на два поверхи раніше і підніміться до своєї квартири. І так кожен день. Через кілька тижнів ви самі здивуєтеся, як моторно долаєте ступені.

2. На роботу - пішки

Ходіть на роботу пішки. Ви здивуєтеся, як мало на це йде часу, особливо якщо ви живете в місті. Півтора кілометра повинні зайняти приблизно 30-40 хвилин. У деяких випадках, це навіть швидше, ніж автобус, якого потрібно чекати на зупинці.

3. Використовуйте обідню перерву правильно

Використовуйте перерву на обід для того, щоб спалити калорії, а не набрати. Ця година - відмінна можливість поплавати, побігати або просто погуляти в парку. Потім можна злегка підкріпитися і продовжити робочий день з новими силами.

4. Не витрачайте час даремно

Любите дивитися телевізор? Не лінуйтеся! Подивіться, скільки присідань ви можете зробити під час рекламної паузи. Таким чином, за дві-три години відпочинку можна виконувати 4-6 підходів, при цьому не відволікаючись від перегляду безпосередньо улюбленої передачі або фільму.

5. Цілющий сміх

Смійтеся вголос - сміх корисний для легень. Потрібно не просто тихенько хіхікати, а дозволяти напружитися легеням на всю. Сміх насправді приносить багато користі та робить вас щасливими.

6. Сад та город

Вирощування власної їжі - прекрасний привід тримати себе у формі. Справа в тому, що будь-які роботи в саду або на городі вимагають колосальних енергетичних витрат. Особливо навесні. Крім того, у вас згодом з'явитися можливість вживати безпечні продукти, які ви самі виростили.

7. Домашні справи

Тільки здається, що прибирання - болісна та порожня робота, яку ніхто не бачить. Постарайтеся змінити своє ставлення і використовуйте домашні справи як можливість для тренувань. Спробуйте помити підлогу або очистити ванну і ви побачите, як частішає ваш пульс.

8. Стрибки

Ви пам'ятаєте, як стрибали в школі? Настав час повторити! Подивіться, як швидко ви зможете зробити 100 стрибків, а на наступний день спробуйте зробити ще швидше та більше. Через певний час ви помітите результат.

9. Дружні "поєдинки"

Змагання або дружнє суперництво як ніщо інше підстьобне до того, щоб стати краще. Можна влаштувати бої подушками, змагатися в тому, хто більше віджимається, або навіть влаштувати імпровізовану "бійку". Неважливо, хто швидше або сильніше, якщо всі учасники "поєдинків" стають краще - виграють всі.

10. Не відкладайте на потім

Почніть змінювати себе зараз. Не варто думати, що це можна встигнути зробити пізніше. Просто відкладіть справи і спробуйте привести себе до тої форми, про яку ви мрієте.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк