28.03.2021, 13:57

Дієтологи назвали людей, яким ніколи не можна пити каву

Ольга Романец | Всі новини автора
кофе

Кава - один з найулюбленіших і вживаних напоїв. Вона допомагає підбадьоритися і побороти сон. Однак вживати її потрібно з обережністю, адже у деяких людей кава може викликати негативні ефекти.

Так, кава протипоказана людям з синдромом роздратованого кишечника, глаукомою, захворюванням серця та іншими хворобами, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Люди з СРК

Як повідомляють дієтологи, кофеїн може посилювати активність кишечника, в тому числі збільшити ймовірність діареї (основна ознака синдрому роздратованого кишечника або СРК). Так що, якщо у вас СКР, краще уникати цього напою.

Люди з глаукомою

За словами фахівців, при вживанні кави підвищується внутрішньоочний тиск у людей з глаукомою. Саме тому лікарі рекомендують скоротити споживання напою або зовсім від нього відмовитися.

Люди із захворюваннями серця

Людям, у яких присутні серцеві захворювання і аритмія, рекомендується уникати кави. Адже кофеїн може викликати тимчасове підвищення артеріального тиску і частоту серцевих скорочень.

Люди з порушеннями сну

Багато хто знає, що чашка кави (або більше) після поганого нічного сну допоможе швидко прийти в форму, але така звичка може тільки погіршити проблеми з безсонням. Фахівці радять відмовитися навіть від післяобідньої кави. Найкраще уникати кофеїну принаймні за 6 годин до сну.

Люди з гастроезофагеальним рефлюксом (ГЕРХ)

Так як кофеїн послаблює нижній сфінктер стравоходу, який є клапаном між ним і шлунком, це може викликати потрапляння шлункової кислоти в стравохід. В результаті людина відчуває печіння і біль - класичні симптоми ГЕРХ. Дієтологи рекомендують пити каву без кофеїну або зовсім перейти на чай.

Читайте також: Що потрібно їсти жінкам, щоб надовго зберегти красу і молодість

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: