Дієтологи розповіли, чим корисно сало і скільки його безпечно їсти в день
Сало - досить популярний продукт серед українців. Фахівці відзначають, що в ньому міститься величезна кількість корисних речовин. Однак вживати його необхідно дозовано і з розумом.
До такого висновку прийшла група дослідників з Мюнхена (Німеччина), передає Час Пік з посиланням на newsyou.info.
В даному продукті міститься арахідонова кислота, яка входить до складу життєво необхідного вітаміну F. Вона здатна нормалізувати кровообіг і діяльність серцево-судинної системи, а також зміцнити кісткову тканину і імунну систему.
Також, завдяки вмісту олеїнової кислоти, сало покращує роботу печінки і нирок і запобігає розвитку атеросклерозу - хронічного захворювання, при якому страждають стінки судин.
Однак, як відзначають медики, в цьому продукті міститься багато солі і калорій. Тому вони радять обходитися 30-грамовим шматочком за один прийом.
Перевагу варто віддавати солоному салу, а ось копченим не варто захоплюватися. Не рекомендується і смажити сало - в процесі смаження воно окислюється і перетворюється в тригліцериди, які шкідливі для печінки.
Читайте також: Медики розповіли, кому категорично протипоказаний часник
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |