Смак кави може назавжди змінитися, - дослідження
Звичний для багатьох смак кави незабаром може змінитися назавжди. Більш того, натуральний напій стане справжнім дефіцитом.
До таких висновків прийшла команда дослідників з Постдамського університету, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.
Зміни клімату, які все більше дають про себе знати, погіршують якість зерен кави - вони втрачають аромат та смак. Зокрема, це відбувається на плантаціях Ефіопії, які вважаються найбільшими на території Африки (забезпечують каву близько 15 млн жителів по всьому світу).
Справа в тому, що через підвищення температури та зменшення кількості опадів, тенденція до чого явно намітилася, плоди кавового дерева дозрівають занадто рано.
Фермери, які вирощують каву в східних регіонах Ефіопії, вже відчувають вплив зміни клімату. Так, відзначаються втрати врожаю, які виникають унаслідок затяжної посухи.
Однак дослідники впевнені, що каву не дуже високої якості все ще можна буде використовувати для приготування капучіно, лате та інших кавових напоїв.
А ось істинним цінителям кавового аромату та смаку доведеться "полювати" за якісним продуктом.
Читайте також:
Медики розповіли, кому категорично не можна пити каву
Стало відомо, що станеться, якщо повністю відмовитися від кави
Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк. |