18.04.2021, 21:20

Від імені "Нової пошти" українцям розсилають небезпечний вірус: як убезпечити себе

Марина Началова | Всі новини автора
новая почта мошенники

Зловмисники нібито від імені "Нової пошти" розсилають листи з метою заволодіти конфіденційними даними.

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA повідомила, що триває масова розсилка фішингових листів на електронні поштові адреси державних органів України. Однак жертвами шахраїв можуть стати і звичайні громадяни, повідомляє Час Пік.

В електронних листах міститься інформація про нібито відвантаження відправлення "Новою поштою". Пропонується клікнути за посиланням, щоб отримати інформацію про деталі оправления і номері відстеження.

Українців попереджають, що за посиланням знаходиться не інформація про посилку, а архів зі шкідливим програмним забезпеченням Agent Tesla. Це вірус, який може збирати інформацію з комп'ютера жертви, реєструючи натискання клавіш, кліки мишею, рухи курсору і т.д. Шкідлива програма також уміє робити скріншоти і збирати користувацькі дані з браузерів.

Саме отримання і прочитання листа не може нашкодити комп'ютеру, проте ні в якому разі не можна переходити за посиланням, що міститься в листі.

У CERT-UA просять громадян у разі отримання таких листів терміново повідомляти на пошту [email protected], за телефоном (044)-281-88-05 (044)-281-88-25 (044)-281-88 -01 (цілодобово), або за допомогою форми на сайті ]]>https://cert.gov.ua/contact-us]]>.

Читайте ще: Як зрозуміти котячу "мову": 8 сигналів, якими улюбленець хоче вам щось сказати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: