22.04.2021, 23:07

Відомий автомобільний бренд може покинути український ринок

авто

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі заявила про виявлення фактів дискримінації з боку Білорусі щодо українських суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

У відповідь на це Україна вводить мито, яке зачіпає продукцію білоруського автопрому, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

З'ясувалося, що Білорусь штучно вибудувала бар'єр щодо автомобілів, які імпортуються з України. Зокрема, були створені нерівні умови в тендерах (що суперечить Договору про вільну торгівлю), через що вихід української автомобільної продукції на білоруський ринок став проблемою.

Реакція української сторони не змусила себе чекати: тепер авто з Білорусі (зокрема - продукція МАЗ) будуть обкладатися додатковим податком у розмірі 35% від митної ціни на товар.

На думку аналітиків, після введення мита на продукцію МАЗ попит на неї різко впаде через дорожнечу. Таким чином, МАЗ поступово почне залишати український автомобільний ринок.

Як повідомлялося раніше, в Україну повертається одна з найбільш улюблених серед вітчизняних водіїв моделей авто - Volkswagen Passat.

Читайте також:

Ціни на бензин на українських АЗС різко змінилися

Запорізький автозавод може налагодити випуск авто, якого взагалі немає у продажу в Україні (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: