06.05.2021, 07:57

Ревнивий чихуахуа став новою зіркою соцмереж

Иллюстративное фото / Открытый источник

Вченими доведено, що собаки відчувають ревнощі і це не просто прояв емоцій, а усвідомлене почуття. У мережі стало вірусним відео, на якому маленька собачка породи чихуахуа учинила скандал через те, що господиня погладила кота.

Незважаючи на маленький розмір, собака-компаньйон чихуахуа може похвалитися бойовим характером. У мережу потрапив ролик, на якому одному ревнивому песику не сподобалося, що господиня приділяє увагу коту, повідомляє Час Пік.

На відео видно, як жінка намагається погладити рудого кота на очах у крихітного чихуахуа. Собака учинила скандал, даючи зрозуміти господині, що їй не подобається такий розклад справ. Маленький чихуахуа гарчить та видає загрозливі звуки.

27-секундний ролик набрав на YouTube десятки тисяч переглядів та сотні коментарів. Користувачі мережі відзначають в коментарях, що чихуахуа - сама ревнива порода собак. У мережі є тому достатньо підтверджень.

Новозеландські вчені з Оклендського університету виявили у собак здатність ревнувати господарів. Вони з'ясували, що собаки здатні відчувати справжні ревнощі. Дослідження опубліковано в журналі Psychological Science.

Вчені прийшли до висновку, що собака ревнує тільки тоді, коли власник взаємодіє з соціальним суперником. Ревнощі виникають як наслідок цієї взаємодії, а не через "просто присутність родича".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк