06.05.2021, 22:43

Людство стоїть на порозі катастрофи: в ООН зробили важливу заяву

климат

За заявою генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, людство опинилося "на краю прірви" через рекордне підвищення температури Землі.

Про це ]]>йдеться]]> на сайті ООН, передає Час Пік.

Гутерріш повідомив, що 2020 рік став ще одним безпрецедентним періодом екстремальних погодних та кліматичних катаклізмів. Так, минулого року Земля прогрілася так, як ніколи за останні 3 мільйони років.

"Минулого року було вже на 1,2 градуса спекотніше, ніж в доіндустріальні часи - це небезпечно близько до 1,5-градусної межі, встановленої науковим співтовариством. Ми все ще рухаємося до катастрофічного підвищення температури на 2,4 градуса до кінця століття. Ми дійсно стоїмо на краю прірви", - зазначив генсек ООН.

Він висловив думку, що діючих зобов'язань країн щодо скорочення викидів парникових газів недостатньо для запобігання кліматичної катастрофи. Однак надії на те, що ситуація стабілізується, є.

"Якщо ми будемо працювати разом, ми зможемо запобігти гіршим наслідкам порушення клімату та використовувати відновлення після пандемії COVID-19, щоб спрямувати нас на більш чистий та зелений шлях", - підсумував Гутерріш.

Читайте також: Частина України перетвориться на пустелю: буде як в Африці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: