10.05.2021, 18:12

7 відмінних якостей людини з високим інтелектом

Марина Началова | Всі новини автора
интеллект

Наш світ населений різними людьми: хтось помилково вважає себе розумним, хтось щосили намагається здаватися таким, а хтось насправді наділений винятковим інтелектом.

Психологи стверджують, що існує низка характеристик, притаманних розумній людині, підробити які неможливо. Час Пік пропонує ознайомитися з ними.

Отже, розумна людина...

1. Усвідомлює, що багато чого ще не знає

"Я знаю, що нічого не знаю", - говорив Сократ, один з наймудріших людей в історії. Людина, що володіє високим інтелектом, ніколи не стане стверджувати, що знає все на світі: тільки недалекі особистості прагнуть вставити свої "п'ять копійок" у будь-яку тему, навіть якщо вони в ній не розбираються.

Розумні люди розуміють, що весь обсяг знань просто не під силу осягнути людському мозку, а тому в світі завжди знайдеться щось цікаве для пізнання. Незнання чогось не викликає у розумної людини злості й дискомфорту, навпаки - пробуджує в ній прагнення отримати нові знання.

2. Цікавиться усім

Цей пункт випливає з попереднього: розумним людям подобається пізнавати світ, час від часу їх захоплює якесь питання, в якому вони прагнуть докопатися до істини. Вони люблять знайомитися з іншими культурами, різноманітними людьми, не бояться питати інших, якщо щось залишилося незрозумілим.

3. Має високий рівень емпатії

Йдеться про особливу сторону інтелекту - емоційну. Люди з розвиненим розумом, як правило, співчутливі до інших, вміють тонко відчувати емоції оточуючих.

4. Вміє дивитися на ситуацію з різних сторін

Розумна людина розуміє, що її власна думка може бути суб'єктивною. Тому, щоб розібратися в якомусь питанні, вона не проти послухати думки інших людей. Як відомо, в суперечці народжується істина, і зіткнення різних поглядів на одну і ту ж проблему часто допомагає знайти найбільш вдале її рішення.

5. Має почуття гумору

Вчені не раз доводили, що люди з тонким почуттям гумору дуже розумні. Одного разу проводився експеримент, в ході якого учасники повинні були вписати репліки в порожні вікна гумористичного коміксу. Виявилося, що у людей з більш високим IQ сценки виходили більш смішними.

6. Інтроверт

Інтроверти в основному володіють більш високим інтелектом, ніж екстраверти, що знов-таки було доведено вченими. Було з'ясовано, що найбільш обдаровані люди схильні до інтроверсії з дитинства. Мозок інтроверта функціонує так, що інформація в ньому обробляється швидше, ніж у екстравертів.

7. "Сова"

Ті, хто схильні довго засиджуватися ночами, а вранці відсипатися, за статистикою, розумніші за "ранніх пташок". Неспроста ніч - улюблена пора творчих особистостей всіх мастей, мислителів і філософів.

Читайте ще: Як змусити людину зробити те, що вам потрібно: 17 психологічних прийомів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: