27.05.2021, 21:51

Для чого на городі висаджують чорнобривці: справа не тільки в їх красі

Ольга Романец | Всі новини автора
бархатцы

Чорнобривці є фаворитом серед багатьох квітникарів через їх простих потреб у вирощуванні і красивого цвітіння. Вони є відмінним доповненням до квітника або клумбі.

Чорнобривці - чудові квіти, які не тільки відмінно виглядають, але і можуть принести користь іншим рослинам, які посаджені навколо них, особливо овочевим культурам. Сорт, який забезпечує найбільшу користь, називається французькою календулою, хоча інші сорти також ефективні. Посадка чорнобривців разом з вашими овочами не представляє ніякого ризику і може принести тільки користь, передає Час Пік.

Чорнобривці найкраще ростуть на сонці, але вони можуть переносити і частково затінене місце. В цілому, чорнобривці є відносно простими квітами для вирощування та догляду і можуть адаптуватися до будь-якого середовища проживання.

Приваблює запилювачів

Цвітіння даної рослини триває протягом усього літа і на початку осені. Ці квіти приваблюють запилювачів, таких як бджоли та метелики. Ці запилювачі необхідні і для овочевих рослин.

Приваблює комах

Чорнобривці також приваблюють хижих комах, які допоможуть захистити від шкідників, що завдають шкоди овочевим рослинам. Найбільш поширеними корисними хижими комахами, яких приваблюють чорнобривці, є сонечка, мухи-жужелиці і мереживниці.

Захищає від нематод

Ще одним шкідником, який може бути шкідливий для ваших овочевих рослин, є нематода. Нематоди - це невеликі організми, які живуть в грунті і можуть завдати шкоди як рослинам, так і шлунково-кишковому тракту людей при попаданні в організм. Захист від нематод походить від хімічної речовини, виробленої чорнобривцями.

Відлякує деяких шкідників

Нематоди можуть бути не єдиними шкідниками, яких відлякують чорнобривці. Є докази того, що рослина також відлякує білокрилок і капустяну моль. У чорнобривців є секреція, яку ці шкідники не люблять.

Читайте також: Є на будь-якому городі: рослина, яку всі вважають бур'яном, виявилося джерелом вітамінів і мінералів

бархатцы

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: