27.05.2021, 22:25

Людство очікує рекордно спекотний рік, - метеорологи

Ольга Романец | Всі новини автора
жара

Є 90-відсоткова ймовірність того, що щонайменше один рік у період між 2021-2025 роками стане найспекотнішим за всю історію спостережень.

Про це йдеться в заяві Всесвітньої метеорологічної організації, передає Час Пік.

Як повідомляється, температура в прогнозований спекотний рік перевершить показники 2016 року, а середньорічна світова температура підніметься на 1,5 градуса Цельсія вище доіндустріального рівня.

"Підвищення температури означатиме більш активне танення льодів, підвищення рівня моря, зростання випадків спеки та інших екстремальних погодних умов, а також більш сильний вплив на продовольчу безпеку, здоров'я, навколишнє середовище і сталий розвиток", - заявив генеральний секретаря ВМО Петтер Таалас.

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань заявив, що літо-2021 року в Україні не тільки буде не таким спекотним, як у попередні роки, а й більш дощовим.

В "Укргідрометцентрі" вже дали свій прогноз на червень. Так, температура повітря буде відповідати кліматичній нормі. Середня місячна температура в Україні очікується в межах 18-22 градусів тепла, в горах 14-18 градусів тепла.

Читайте також: Для чого на городі висаджують чорнобривці: справа не тільки в їх красі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк