12.06.2021, 18:03

10 жахливих звичок тіла, яких потрібно терміново позбутися

хорошо и плохо

Мова тіла може багато чого сказати про характер та почуття людини. На жаль, ми не завжди помічаємо, що під час спілкування з іншими людьми роблять наші ноги або руки, які емоції "написані" на обличчі. Іноді це може зіпсувати враження і навіть змусити людей уникати вас.

Час Пік розповість про 10 звичок тіла, які варто викорінити в собі, щоб життя змінилося на краще.

Звичайно, доведеться докласти зусиль та уважно стежити за собою. Але з часом ви звикнете.

1. Перестаньте сутулитися

Постава може багато чого сказати про рівень впевненості в собі. Якщо людина часто сутулиться, це може увійти в звичку - навіть тоді, коли приводів для невпевненості та дискомфорту немає. Але оточуючі як і раніше будуть бачити ознаку заниженої самооцінки.

2. Не схрещуйте ноги або руки

Для багатьох людей природно схрещувати руки та ноги, коли вони сидять. Однак ці пози можуть послати співрозмовнику "повідомлення", що ви захищаєтеся і не відчуваєте себе комфортно в його присутності. Якщо тримати руки та ноги не схрещеними (руки повинні бути на виду), можна здатися більш надійним.

3. Не совайтеся

Не важливо, звичка це або спроба себе заспокоїти, потрібно відмовитися від подібного руху. Якщо ви соваєтеся, накручуєте на палець волосся, постійно торкаєтеся прикрас, кудись поглядаєте, у співрозмовника може виникнути відчуття, що вам нудно.

4. Слідкуйте за зоровим контактом

Уникнення зорового контакту може показати, що вам не вистачає впевненості або що вам хтось не подобається. З іншого боку, пильний погляд прямо в очі іншої людини може здатися агресивним і викликати у неї дискомфорт. Щоб уникнути незручних ситуацій, краще зробити серію довгих поглядів.

5. Не потирайте шию

Потираючи шию, можна зняти стрес. Хоча багато хто здійснює цей рух навіть тоді, коли нічого не турбує. У будь-якому випадку, люди можуть сприйняти це за занепокоєння.

6. Не гризіть нігті

Ще одна звичка, яка показує іншим людям, що ви нервуєте - це звичка гризти нігті. Так, вона допоможе зняти стрес, але покаже ваші почуття оточуючим. Тим більше, що манера гризти нігті виглядає відштовхуюче і ви ризикуєте залишити погане враження.

7. Позбавтеся від абстрактного вигляду

Відсторонений вигляд, ніби ви дивитеся в космос, може викликати у людей відчуття, що ви їх не слухаєте. Навпаки, намагайтеся показувати, що ви активно слухаєте, що залучені до розмови. У цьому допоможе як мінімум зоровий контакт.

8. Не закочуйте очі

Звичка закочувати очі - явна ознака неповаги. Це може бути жартівлива реакція на слова друга. Але якщо ваш начальник, колега або просто незнайомець заговорить з вами і зіткнеться з цим виразом обличчя, він може образитися.

9. Не варто бути надмірно спокійним

Якщо ви будете надмірно спокійні, у людей складеться враження, що вам все одно. Крім того, подібна скутість може викликати занепокоєння у співрозмовника. Постарайтеся задіяти міміку та жести, щоб справити позитивне враження.

10. Посміхайтеся!

Люди часто забувають посміхатися, особливо в офіційних ситуаціях. А даремно, адже це відмінний спосіб проявити впевненість та відкритість. Люди у відповідь також будуть випромінювати позитив. Однак не варто посміхатися фальшиво, інакше є ризик здатися нещирим.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк